Onderwijs houdt niet op bij de muren van het klaslokaal. Lesgeven is een vak voor professionals, maar er zijn veel mensen waar leerlingen iets waardevols van kunnen leren. En daar kunnen we jouw talent en enthousiasme goed bij gebruiken!

Onvergetelijke ervaring

De uitdaging voor de docent is om de wereld in de klas te halen en om met de leerlingen de wereld in te gaan. Dat geldt ook voor deze tijd waarin de kinderen vanuit huis moeten werken. Voor leerlingen is ’t onvergetelijk als iemand met twinkels in de ogen vertelt over datgene waar hij of zij goed in is, over werk, over passie, over dingen doen die zinvol en waardevol zijn. Daarnaast is het voor jou een grote verrijking om jouw talent, kennis en ervaringen door te geven aan de generatie van de toekomst. En samen met de leerlingen een ontzettend leuke ochtend of middag te beleven.

Voorbereiding op de wereld

Maar het kan ook zijn dat je andere belangen hebt. Cultuur promoten, natuur als thema op de agenda zetten, jouw vereniging of bedrijf over het voetlicht brengen als leerzame partner om mee samen te werken. De leerkracht van de toekomst heeft de regie en zal met jouw talent de leerlingen nog beter willen voorbereiden op de wereld waarin ze straks hun weg moeten kiezen.

De Talentcirkel verbindt

De Talentcirkel is het platform waar scholen en talent elkaar kunnen vinden. Het bestaat uit mensen rondom scholen die hun talent en expertise willen inzetten voor leerlingen. De Talentcirkel is een initiatief van SaKS. Samen met Wim van Bokhorst en Mediamoose, bouwde SaKS dit platform om mensen binnen en buiten de school met elkaar te verbinden voor effectief en betekenisvol onderwijs.

Wil jij jouw talent inzetten? Meld je hier aan.

Waardevolle samenwerking

Deze vorm van samenwerken levert waardevolle verbinding op tussen professionals binnen de school en mensen waar je iets van kunt leren buiten de school. Dat kan ook verlichting betekenen voor de leerkracht. Schouder aan schouder met een creatieve expert binnen een thema werken, maar ook een betrouwbaar iemand die in geval van uiterste nood bij ziektevervanging wil inspringen.

Jouw talent inzetten voor de klas?

Meld je aan bij de Talentcirkel! We kijken uit naar de samenwerking! Wil je eerst meer informatie of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar detalentcirkel@saks.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Coronavirus

Zolang de leerlingen nog niet naar school kunnen vanwege de Coronamaatregelen, bieden we een thuisversie van De Talentcirkel. Via korte videoclips brengen we de activiteiten bij de kinderen thuis. Zodra je je aanmeldt, helpen we je hier uiteraard verder mee.

Ja, ik doe mee!

Samen met jou, onze leerkrachten en onze kinderen bouwen we aan waardevolle leertijd.
'Samen met onze kinderen werken aan morgen'.
“It takes a village to raise a child”.